SKISELECTIE DRECHTSTEDEN

Samenwerking SSD | IPCO

Om de skisport in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Brabant een boost te geven hebben Skiselectie Drechtsteden  en IPCO Ski Racing de handen ineen geslagen. Met deze samenwerking tussen ervaren trainers op internationaal wedstrijdniveau wordt de skisport in de regio verder geprofessionaliseerd en kunnen we meer talentvolle sporters aantrekken. 

Wat bieden wij?

– een team van opgeleide trainers met internationale wedstrijdervaring: Marc Jansen & Anouk de Quartel
– trainingen op verschillende locaties, zowel baan als sneeuw: Skicentrum Drechtsteden, Snowworld Zoetermeer

Wij zijn op zoek naar nieuw talent

We richten ons op verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. In de basis zijn wij op zoek naar kinderen vanaf 5 jaar die netjes een parallel gestuurde, korte bocht kunnen skiën. Daarnaast zijn ook gevorderde (volwassen) skiërs welkom die intensiever met de skisport bezig willen zijn. Iedereen kan doorstromen naar de wedstrijddiscipline waar specifiek wordt getraind op slalom.

• Skiërs – parallel gestuurde bocht vanaf 5 jaar: techniektrainingen in Dordrecht op de woensdag-, vrijdagavond en  op zaterdagmiddag. 

• (Aspirant) wedstrijdskiërs: slalomtraining in Dordrecht op de woensdag – en vrijdagavond.

• Gevorderde skiërs / oud wedstrijd skiërs / veteranen: slalomtraining op woensdag- en vrijdagavond in Dordrecht, D- Team op donderdagavond in Dordrecht.

Skitalenten selecteert door naar het race selectie team 

We zijn nu sinds 2011 met een gericht trainingsplan aan het werk om onze selectiekinderen resultaten te laten boeken in het nationale skicircuit. Uiteindelijk hebben wij de wens om ook internationaal aan te haken en hoge ogen te gooien. Wij zullen vanuit de verschillende initiatieven doorselecteren en proberen alle nodige faciliteiten beschikbaar te maken voor deze selectiekinderen. Hiervoor is een gericht plan van aanpak opgesteld door de technische staf. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar financiële bijdragen van sponsoren. Interesse om ons te sponsoren? Stuur s.v.p. een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..